Vår och småpyssel

Våren kommer väldigt sent i år så det har stått lite stilla med planeringen.

Alla bygglovshandlingar är dock inlämnade sedan en lång tid tillbaks och i förra veckan skall stadsbyggnadskontoret ha skickat ut grannförfrågan. Förhoppningsvis är det ingen som protesterar (den granne som egentligen påverkas av den lite högre altanen har vi pratat med innan vi la handpenningen). Vi har en reservplan ifall bygglovet inte skulle gå igenom men då kommer det nya altandäcket bli lite mindre och inte ansluta lika bra mot det befintliga.

Just nu sitter vi och tittar på detaljer som hur/om vi skall isolera poolen och vad det kan tänkas kosta. Helt klart är att vi kommer satsa på en självdränerande platta i botten och helst en med någon not/fals som gör att höjdledsförskjutningar minimeras.

Vi har också börjat att städa en del där poolen skall stå. Vad stor tomten kändes när den gamla halvruttna komposten försvann.

Att jämföra priser på minigrävare är inte helt enkelt, de ena lägger på försäkring, de andra har längre helghyra och de tredje ligger lite långt bort. Jag har dock bra erfarenhet av Landvetter maskinuthyrning och de har bra priser (priserna på deras hemsida är inkl inkl släp osv). Lite längre att köra men det är det värt i det är fallet. De stora grävjobbet börjar dock först när bygglovet/startbesked är klart.