Pollbygget igång (på riktigt)

IMG_4613

IMG_4612

Först märkte vi ut innerkonturen av poolen. Nyinköpt snörslå och 4 små spikar gjorde susen. För att underlätta diagonalmätningen tog vi måttbandet och satte nollan i ena kortsidehörnet, vid det andra la vi måttbandet på 12.71m. På så vis kunde vi mäta både långsidan och diagonalen samtidigt. Till det ena hörnet spände vi måttbandet så det vek sig vid 6 m och det andra på 6.71

Färgen ligger mest löst uppepå cellplasten men man får iaf en guidening. Blir intressant att se om linjen är kvar imorgon.

IMG_4620

Det verkar som något blivit fel när det togs hål i plåtarna under trappen. Hålen i plåten under trappan sitter med CC 17cm de i vägg plåten och stödbenet sitter med CC 20cm. Lösningen blir att borra två nya hål, enklare och snabbare än att försöka få dem bytta via leverantören. Funderar på om jag har några bra borr bara, fast jag skall ändå till byggmax och handla mer markduk och då ligger Jula precis jämte.

IMG_4614

Det är riktigt trång vid fundamentet runt flaggstången. Jag funderar på att kapa av hörnet så vi slipper klättra ner via pumpgropshålet när vi skall ner. Fast å andra sidan så skall vi inte ner där så många fler gånger. Här kommer jag hoppa över några stödben då flagstången har en rejält fundament med stenar som jag tror går djupare än poolen.

IMG_4622

En bild från trapphålet. På sidan av trappan sitter inloppen.

IMG_4610

 

Detta kortet är taget från höret där ”teknikrummet” kommer vara.

 

Det är lite smålurigt att få allt i våg, speciellt då cellplasten satt sig lite. Det mesta ligger dock OK och jag har för en gångs skull lyssnat på svärfar och insett att blåsan inte måste ligga på tiondelen när i mitten. Lite av skevheten tror jag också kommer sätta sig när alla väggarna är på plats och det blir lite tyngd och längd på det hela. Sedan kommer jag säkert behöva efterjustera lite.

 

 

 

 

Leave a Reply

*