Snart dags för vattenfyllning

IMG_4629

Idag har jag sågat frigolit (ja, det var enklast så). Jag köpte pordrän som är 100*75 för att fylla facken som är 150*50 så jag tänkte det blir perfekt att kapa dem 50*75 och stapla på varandra, en kapning per skiva alltså. Vad jag glömt var att det utvändiga måttet är 150*50 det invändiga var mer (med stöttorna på plats) 149*48,5 så det blev att kapa en hel del till, mycket småremsor blev det. När jag använt några paket insåg jag att det ligger 6 skivor i varje, inte 5. Så nu fick jag hett helt paket över. Skall kolla med Hornbach om det fortfarande går att byta, det är några dagar över tiden men deras clubmedlemmar har 90 dagar 😉

IMG_4638

Nu är denna ”dörren” igensatt och dottern hade lite svårt att förstå vart man nu skulle gå ur poolen. Det undrar jag med, iaf när linern är på plats och vi inte skurit hål för trappan.

Sedan har jag och Eleonor monterat pordränen på utsidan och lagt på markduk. Vi passade även på att ställa ut gjutrören för plintarna till altandäcket.

IMG_4642

Dottern har också hjälp till!

IMG_4641

Eleonor var runt och tog lite kort, när hon tog detta insåg hon att detta blir en perfekt solplats, iofs på kommunens mark men vi behöver inte förändra något, det är redan en gräsäng men den har varit dold av vår häck.

IMG_4636

Vid dotterns fruktstund passa vi på att inviga trappan. Hade det varit vatten i hade dottern fått sträcka på sig för att hålla näsan ovanför vattnet.

Leave a Reply

*