Helgens bygge

Det har varit lite skralt med uppdateringar men vi har behövt hinna med lite annat också.

Nu börjar det verkligen se ut som en pool. Torsdagen och fredagen ägnades åt att sätta upp optidrän och markduk på utsidorna samt återfylla en del. Vi la ut bottenmatten men inan det fyllde vi lite hål med sand, gissa vad jag tappat och trampat på här 😉DSCN6769

På fredagen fick vi även hängt upp poolduken. Jag trodde detta skulle bli svårt att få till men duken var vikt på ett smart sätt och hörnorna var markerade även högst upp på duken. Den såg lite liten ut men jag har ju hunnit förstå ett den skall töjas ut en del så den verkligen sitter spänd. Att få i den i topplisten gick också betydligt enklare än jag trodde. Pallen är så vi kan ta oss i och ur innan vi fått skurit ut för trappan

DSCN6775DSCN6782DSCN6772

Nästa steg var att börja fylla vatten! Jag har insett att det kommer ta sitt lilla tag att fylla 25-27kbm, speciellt eftersom vi bara vill fylla när vi kan övervaka det.

DSCN6776

När vattnet började stiga så var det dags att få bort veck osv på duken. Det var några veck efter vikningen som inte kunde dras ut men när det kom i mer vattnet försvann de.

DSCN6786 DSCN6798 DSCN6804

En anledning till att vi ville övervaka fyllningen är att man skall montera ramar och skära ut olika öppningar när vattennivån närmar sig. Det första som skulle fixas var lampan, den sitter nu på plats men är inte inkopplad än.

DSCN6824DSCN6823

Nästa steg är trappan. Här hade jag missat att ta bort de förmonterade listerna och sätta fast tätningslisten. Det gick hyffsat lätt att göra men tyvärr ramlade det ner lite skärp/gängrester mellan plåten under trappan och duken som jag inte lyckades fiska upp. Detta syns som små bubbor på duken men just här är det så mycket andra ojämnheter så det märks inte så mycket.

DSCN6830DSCN6827

DSCN6833DSCN6835

Nej, dottern är inte censurerad, det är en vattendroppe på kameran.

Nu har vi fyllt vatten en bit till och det är dags att återfylla färdigt, speciellt runt trappan och sedan skall vi montera inlopp och skimmern (utlopp/ytvattenrenare).

Leave a Reply

*