Liten paus men på rätt väg igen

Egentligen borde detta inlägg handla om att poolen var färdigfylld så pass mycket att vi kunde starta cirkulationen men när det var gjort såg jag att detta hade hänt:

image

Trapppan väggen hade skjutits bakåt av allt vattentryck, inte så konstigt kanske, jag hade slarvat en hel del med återfyllnaden där.

Efter lite rådfrågning så tämdejag ut en hel del vatten och väggen började sakta gå tillbaks med lite hjälp av stöttor osv.

image

Nu har jag satt några extra stöttor mot trappans stödben som dels håller väggen på plats och dels hjälper till att hålla trappan på plats. Jag har även fyllt upp bakom trappan så nu skall den stå still!

 

Jag passade även på att fixa två andra väggar som blivit lite sneda, blåleran hade inte packats alls där. Lite vatten, en 2″2 och lite lösare material gjorde susen och jag har kunnat fylla på en el del till.

Nu ligger vattenslangarna i igen och vattnet fylls sakta men säkert igen. Jag skall fylla lite mer runt poolen men nu får vattennivån komma ikapp.

Jag har även börjat få ordning på framsidan, flyttade lite på muren (som rasade i vintras) så Shaun kan gå fram och tillbaks till boet själv. Nu börjar gräsmattan se ok ut igen (den gräsmatta som är kvar alltså).
image

 

Jag tykcte det var en del jord jag körde fram, kanske inte volymmässigt men viktmässigt. De har varit här och hämtat 4 vändor nu. Varje vända får de med ca 12 ton så närmare 50 ton har körts bort. Och då har de ca 2 lass kvar, alltså sammanlagt ca 75 ton!!!!! Jag hade nog mer räknat något mindre men blålera väger betydligt mer än jord osv. Räknar man högt har jag grävt upp 45 kbm (6,2*3,2*1,7+trappan ca 3*2*1,5(6,2*3,2*1,7+trappan ca 3*2*1,5) men det förutsätter att jag grävt lika djupt överallt (vilket jag inte gjort) och att jag inte återfyllt högre än det var tidigare. Detta kommer spräcka vår budget ganska rejält… Jag räknade nog lite snålt på massorna från början men hade inte kunnat tro del skulle vara närmare 2 ton per kubik….

 

Nu börjar vi iaf se en ljusning och kanskekanskekanske kan vi bada i renat vatten på söndag….

Leave a Reply

*