Altandäck

Nu är det länge sen vi uppdaterade blogen men det har hänt en hel del.

Bland annat så har altandäcket blivit klart (lite justeringar kvar dock).

Det första jag gjorde var att fräsa till ramen runt poolen så trallbrädorna täcker snapp-in listen.

Det var ett litet jobb och jag tror jag kommer göra om delar av det, bla för att väggarna inte var spikraka och det gör att det blivit lite stora glapp på sina ställen. Jag hade också fräst alla brädorna hela längden men de som sitter vid trappan skall vara hela i ena änden, det ser inte riktigt bra ut när fräsningen syns

image

I måndags började jag och svärfar bygga regelverket och på kvällen åkte vi och hämtade trallbrädorna. Smidigt att förbeställa på Hornbach, det låg packat och klart och jag visste att det fanns inne, lite otympligt att lasta med trucken men det löste sig hyffsat. Jag tog i lite extra men det blev lite för mycket extra… Minimalt med spill gjorde att jag fick 14 brädor eller ca 5,5kvm över. Kan vara bra att ha 😉

 

image

image

image

 

Här skruvas det trall för fullt. Den nya altanen får gå ut lite över den gamla så länge, den gamla skall antagligen rivas nästa år och istället förlänger vi pooldäcket..

image

Invigning av pooldäcket hanns med i hyffsat tempererat vatten innan det var dags att titta på tidsagens match (Sverige-Italien).

Nu är det något varmare (27-28 grader) och värmepumpen går enbart någon timme på morgonen för att värma upp det som kylts ner på natten. Pumpen är inställd på 27 och värmer upp till 28 och starter igen när det är 26.

image

 

Vissa bräder hade jag fräst för djupt (ena fräsen gick av och jag såg först efter en stund att jag ställt in den nya för djupt. Så när npgon skulle dyka sprack brädan. Gör inte så mycket då jag ändå skulle byta ut den.

image

Lampan lyser upp poolen fint på kvällarna, lite synd att vi vill ha pooltäcket/skyddet på hela tiden för säkerhet och värme. Skyddet är ganska tjockt så det lyser inte igenom det alls och inget lyser ut på sidorna av det heller.

image

 

I helgen har jag börjat gräva bort den sista jorden. Här skall det sedan bli en mur och lite planteringar.

 

image

2 Responses to “Altandäck”

 1. erik skriver:

  Det har fungerar bra. Som syns på bilderna ovan så gick en bit av redan första dagen men det är också allt.

  På några ställen borde jag väl fräsa ut lite mer då väggarna inte blev raka så urfräsningen passar inte helt med listan. Det är dock inget jag stör mig på längre.

  Man ser lite av listen, främst för att trallen har böjt sig. Vi har vant oss men ett tag funderade jag på att skruva fast en list på insidan men det är inte värt besväret längre…

 2. Joakim Andersson skriver:

  Hej,

  hur har de frästa kanterna runt poolen funkat nu när det gått några år, tänkte göra likadant.

Leave a Reply

*